Naslovnica Mostar Šta je zamutilo Neretvu?

Šta je zamutilo Neretvu?

873

Mostar — Do sad neviđenu boju rijeke Neretve prouzrokovali su radovi na Hidroelektrani Mostar, zbog kojih je otvoren temeljni ispust centrale, saznaje portal Mostarski.ba.

U nezvaničnom razgovoru iz HE Mostar ističu da je na tom dijelu već potekla bistra voda, piše navedeni portal.

Koji je razlog nove promijene boje Neretve, portal Bljesak.info je pokušao saznati iz Agencije za vodno područje Jadranskog mora, gdje su kratko rekli da se tek utvrđuje razlog.

“Inspektori su na terenu te ispituju okolnosti promjene boje rijeke. Radnici Agencije će uzeti uzorke vode nakon čega će oni biti upućen na analizu te će tek tada biti poznato zašto je došlo do promjene boje Neretve”, rekli su.

Kako je ranije za Bljesak.info kazala rukovoditeljica Sektora korporativnih komunikacija Elektroprivrede HZ Herceg Bosne, Marija Buntić, radovi na HE Mostar trebali su biti završeni do 18. augusta.

Buntić je kazala da je, u slučaju nepredviđenih okolnosti, uspostavljena komunikacija.

“Prilikom izvođenja radova, u koliko dođe do incidentnih situacija, obostrano ćemo se izvještavati /CUP EPHZHB, Agencija za slivno područje Jadranskog mora/ s ciljem zaštite gradilišta i ljudi koji budu izvodili radove”, kazala je rukovoditeljica Buntić.

(StarMo)