Naslovnica BiH Šta je to Dodikov ministar obećao Amerikancima?

Šta je to Dodikov ministar obećao Amerikancima?

176
Dragan Lukač

Banja Luka — Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, izjavio je tokom sastanka sa zamjenicom američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini Deborah Mennuti da je “prioritet u radu MUP-a borba protiv svih vidova kriminala, s posebnim naglaskom na terorizam i organizovani kriminal”.

Vijest je to koja je saopćena iz Vlade RS-a, dok istovremeno iz Ambasade SAD-a u BiH poručuju kako će “NATO i dalje ostati uz Bosnu i Hercegovinu kao i u prošlosti”.

– Aktivno podržavamo partnerstvo BiH s NATO-om, usmjereno na reforme – poručeno je nakon sastanka, a kojem su u sjedištu NATO-a u Sarajevo danas boravili ambasadori zemalja članica ovog bloka.

Paralelno s tim sastankom, na sastanku u Banjoj Luci, Lukač i Mennuti razgovarali su o zajedničkoj saradnji, koja je ocijenjena kao “zadovoljavajuća i kontinuirana”, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Bila je ovo prva posjeta zamjenice američkog ambasadora u BiH resornom ministarstvu, a sagovornici su ovom prilikom izrazili spremnost za nastavak saradnje, precizira se u saopćenju.

(StarMo)