Naslovnica Politika Šta će biti sa “srpskom reprezentacijom”?

Šta će biti sa “srpskom reprezentacijom”?

337
Milorad Dodik

Sarajevo — Ponovo poremećeni odnosi dugogodišnjih koalicionih partnera SNSD-a i DNS-a u Republici Srpskoj zasigurno će se prenijeti i na nivo Bosne i Hercegovine i ugrozit će sihronizovani glas iz bh. entiteta RS.

Lider DNS-a i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nenad Nešić dio je tzv. srpske reprezentacije, kako Dodik naziva političare i zvaničnike koje čine dio vlasti na državnom nivou. Prvi čovjek SNSD-a uradio je sve kako bi članovi te reprezentacije bili složni i imali “jedinstven glas” u Parlamentu BiH.

No, sada kada su odnosi sa DNS-om zategnutiji nego ikada prije pitanje je kako će se u budućem parlamentarnom djelovanju ponašati Nenad Nešić čiji je glas veoma bitan za stranke okupljene oko SNSD-a, piše portal Klix.ba.

Ukoliko situacija između stranaka koje čine najdugovječniju koaliciju na Balkanu i defnitivno pukne, a gotovo je sigurno da će se to dogoditi u narednim danima, u SNSD-u mogu strahovati da bi se dio zvaničnika DNS-a mogao naći bliže SDS-u na svim nivoima vlasti. To bi značilo da Dodik gubi jednog čovjeka u državnom parlamentu.

“U politici je sve moguće”, poručio je generalni sekretar DNS Darko Banjac nakon pitanja da li je moguće da njegova stranka napusti koaliciju sa najjačom strankom u RS-u.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)