Naslovnica Izdvojeno Srebrenica: Ujedinjenje probosanskih stranaka

Srebrenica: Ujedinjenje probosanskih stranaka

434
foto: Fena

Srebrenica — U Srebrenici je danas održana tribina o temi “Budućnost Srebrenice“ na kojoj je potpisana deklaracija kojom se probosanske stranke obavezuju na ujedinjenje na predstojećim lokalnim izborima u toj općini.

Cilj je da njihovim zajedničkim djelovanjem, Srebrenica na lokalnim izborima, kako je rečeno, dobije načelnika koji neće negirati genocid.

Tribina, na kojoj su predstavnici probosanskih stranaka potpisali ovaj dokument, održana je u prisustvu člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića, zamjenika načelnika Općine Srebrenica Hamdije Fejzića, te mnogobrojnih građana Srebrenice.

“Želimo da sa Srebreničanima podijelimo ove sudbonosne dane i pošaljemo jasnu poruku da ova grupa ljudi ovdje koja se vratila u Srebrenicu, ne može sama iznijeti teret borbe protiv sistema entiteta RS. Svi se moramo uključiti i dati svoj doprinos kako bismo 2020. godine vratili Srebrenicu probosanskoj politici, odnosno politici koja neće negirati genocid”, istakao je predsjednik Općinskog odbora SDA Srebrenica Alija Tabaković, koji je organizator ovog skupa, prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Poručuje da će naredne sedmice početi realizacija projekta pripreme za naredne izbore te da svi moraju dati maksimum da “vratimo Srebrenicu gdje pripada”.

(StarMo)