Naslovnica Region Srbijanski ministar nakon “prozivke”: Nisam kriminalac!

Srbijanski ministar nakon “prozivke”: Nisam kriminalac!

69
Nebojša Stefanović

Beograd — Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović obratio se javnosti video porukom povodom optužbi koje je protiv njega iznela njegova bivša saradnica i nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Dijana Hrkalović u intervjuu prorežimskom portalu ‘Objektiv’.

Stefanović je rekao da se obraća javnosti jer želi da “raskrinka svaku laž koju akteri medijsko-mafijaške hobotnice plasirali o njemu”.

“Ja nisam kriminalac niti sam izvršio neko krivično djelo, a pogotovo nisam zavjerenik protiv Aleksandra Vučića, čovjeka koga u politici pratim već duže od 20 godina”, rekao je Stefanović.

On je kao jednog od glavih organizatora napada na sebe označio stranačkog kolegu Vladimira Đukanovića, sadašnjeg advokata Dijane Hrkalović, visokog funkcionera vladajuće Srpske napredne Stranke i člana Visokog savjeta sudstva.

Kako je naveo, “bujica laži koju protiv njega iznosi Dijana Hrkalović počela je od kada je Đukanović postao njen advokat”.

Za svoju nekadašnju blisku saradnicu Stefanović je rekao da je imala “bliske veze sa članovima kriminalnih grupa”, a da je otkaz dobila jer je “na odmor u Izrael otišla sa članom Kavačkog klana i vođom navijača Partizana sa Karaburme”

“Ja nisam tada imao bilo kakav podatak da je ona počnila neko krivično djelo, ali kad’ sam saznao za to putovanje nisam mogao da dozvolim da ona ostane da radi u MUP-u i ona je nakon toga bila prinuđena da podnese ostavku i ode”, rekao je Stefanović.

(StarMo)