Naslovnica Region Srbijanski advokat: Napad na Vučića u Srebrenici “dijelom namješten”!

Srbijanski advokat: Napad na Vučića u Srebrenici “dijelom namješten”!

171
Božo Prelević

Beograd — Advokat i član Skupštine slobodne Srbije Božo Prelević iznio je svoja saznanja u vezi sa „namještanjem problema u Priboju“.

Prelević je gostujući u podcastu “Snaga uma” za događaje u Priboju i nemile scene sa obilježavanja genocida u Srebrenici, kada je u Potočarima 2015. napadnut Aleksandar Vučić, optužio predsjednika Srbije i vlast u Srbiji.

„Izmisli se neki događaj, pa se onda talasa jedno vrijeme kako bi se skrenula pažnja sa pravih problema. Prema informacijama koje sam ja dobio iz Priboja, oba događaja koja su se nedavno desila u Priboju bila su na taj način fabrikovana. Dakle, govorim o čovjeku koji je vikao kako treba pucati na džamije, slaveći Božić, što je strašno, kao i o policajacima koji su proslavljali praznike uz neprimerenu pjesmu (gdje je bilo riječi o Vukovaru i Srebrenici)“, rekao je Božo Prelević.

On je skrenuo pažnju na “brzinu kojom je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao na pomenute uznemirujuće događaje, ali i na to da niko od aktera ovih skandala nije snosio nikakve posljedice”.

Prelević naglašava da takođe, postoje inspektori u Potočarima koji tvrde da je “dio dešavanja bio namješten”.

“Imamo vlast koja ne samo što spinuje stvarnost, nego i svjesno namješta događaje koji prijete da izazovu međunacionalne probleme. To već nije samo propaganda. To baš ne smije da se radi, ali ovdje se sve dešava u medijima i trenutno nema politike van medija”, objasnio je Prelević.

(StarMo)