Naslovnica Region Srbijanac sa Kipra prijetio Đukanoviću

Srbijanac sa Kipra prijetio Đukanoviću

409

Podgorica — Službenici Uprave policije (UP) Crne Gore identifikovali su lice koje je na službenu mail adresu poslalo poruku prijeteće sadržine predsjedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću, saopšteno je iz UP.

Krivična prijava je podnesena državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici protiv D.M. (46), državljanina Republike Srbije, nastanjenog na Kipru, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

“On je, kako se sumnja, na službenu mail adresu Generalnog sekretarijata Vlade poslao poruku prijeteće sadržine upućene predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Takođe, na adresu Generalnog sekretarijata Vlade je dostavljeno i pismo prijeteće sadržine od ovog istog lica”, navode u UP.

Kako se dodaje, nakon preduzimanja mjera i radnji iz nadležnosti UP, operativnim radom kao i saradnjom s drugim bezbjednosnim službama lice je identifikovano, a posredstvom kancelarije NCB Interpolu Kipra upućen je zahtjev da se D.M. sasluša, kako je kiparska policija i postupila, prenose federalna.ba i agencije Beta.

(StarMo)