Naslovnica Region Srbija: Zbog veličanja ratnih zločina nad Bošnjacima traži se smjena direktorice škole

Srbija: Zbog veličanja ratnih zločina nad Bošnjacima traži se smjena direktorice škole

73

Novi Sad — NVO Vojvođanski kulturni klub (VKK) “Vasa Stajić” zatražio je smjenu direktorice osnovne škole iz Novog Sada u kojoj je na školskoj priredbi puštena pjesma koja veliča ratne zločine nad Bošnjacima.

Mediji su ranije prenijeli da je u javnost procurio snimak iz novosadske osnovne škole “Vasa Stajić”, na kojem se vide djeca od desetak godina kako igraju uz stihove pjesme folk pevača Mirka Pajčina, poznatijeg pod pseudonimu – Baja Mali Knindža.

U pjesmi se veličaju ratni zločini nad bošnjačkim stanovništvom tokom rata u BiH i slave topovi “bestrzajci”.

“Zahtjevamo od nadležnih državnih organa oštru reakciju i hitnu smjenu direktora ove školske ustanove, kao i zabranu daljeg vaspitno-prosvjetnog rada nastavnog kadra koji je osnovnoškolce tjerao da đuskaju uz klerofašističku pjesmu ‘Ne volim te Alija’, koja izaziva rasnu, vjersku i nacionalnu mržnju, veliča najstrašnije zločine i ratne sukobe”, navodi se u saopštenju VKK “Vasa Stajić”.

U saopštenju se pozivaju građani i roditelji čija djeca idu u ovu školu “da se aktiviraju kako ovaj skandal ne bi prošao bez konsekvenci” i kako bi bili sankcionisani “oni koji njihovu djecu uče mržnji i podstiču ih na zločine”.

 

(StarMo)