Naslovnica Region Srbija: U 40 opština se prelazi na on-line nastavu

Srbija: U 40 opština se prelazi na on-line nastavu

79

Beograd — Zbog porasta broja zaraženih korona virusom, sedmi i osmi razredi osnovnih škola na teritoriji 40 opština u Srbiji od ponedeljka (13. septembar) prelaze na kombinovanu nastavu, dok će srednje škole u tim opštinama preći na on-line časove, saopštilo je Ministarstvo prosvjete Srbije.

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primjene preventivnih mjera u radu škola, od ponedeljka će učenici sedmog i osmog razreda u 40 lokalnih samouprava nastavu pratiti neposredno i na daljinu zbog pogoršanja epidemijske situacije, dodaje se u saopštenju.

Tim za praćenje mjera u radu škola preporučio je upotrebu maski za sve učenike i zaposlene, sve vrijeme boravka u školi, uključujući i osobe koje su potpuno vakcinisane protiv korona virusa kao i osobe koje su preležale COVID-19.

Nakon sastanka Kriznog štaba Vlade Srbije uoči početka školske godine 24. avgusta, ministar prosvjete Branko Ružić izjavio je da je intencija da se nastava u školama u Srbiji od 1. septembra odvija redovno, a da će se to mijenjati u zavisnosti od epidemiološke situacije.

 

(StarMo)