Naslovnica Region Srbija: Stigli ruski jurišni helikopteri

Srbija: Stigli ruski jurišni helikopteri

639
foto arhiva

Beograd — Samo dan nakon što su isporučena tri vojno-transportna helikoptera Mi-17V5 za RV i PVO Vojske Srbije, na batajnički vojni aerodrom danas su iz Rusije dopremljeni i desantno-jurišni helikopteri Mi-35M, saznaje Sputnjik “iz dobro obaviještenih izvora”.

Ruski helikopteri Mi-35M su, prema informacijama, stigli u Beograd radi učešća na prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2019“, koji će biti održan u subotu, 19. oktobra, na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici povodom obilježavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Izvori Sputnjika napominju da bi do kraja godine za RV i PVO Vojske Srbije trebalo da stignu još četiri nova desantno-jurišna helikoptera Mi-35M, koje Srbija nabavlja od Rusije.

“Naši helikopteri se još uvek nalaze u Rostovu na Donu, gde se polako privodi obuka letačkog i tehničkog kadra. Intenzivno se leti, pa vazduhoplovni entuzijasti iz Rostova često imaju priliku da uživaju u preletima srpskih helikoptera danju, ali i noću”, rekao je za Sputnjik vojni ekspert Svetozar Jokanović.

(StarMo)