Naslovnica Region “Srbija, Srbija”: U toku akcija policije Kosova protiv kriminala

“Srbija, Srbija”: U toku akcija policije Kosova protiv kriminala

78
foto: RSE

Mitrovica — Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine zatvorili su više prodavnica u Sjevernoj Mitrovici i okolnim mjestima, i na taj način izazvali reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raksrnice.

Kako javlja portal Kosovo Sjever, policija je na više mjesta u gradu, okupljeni su građani, zavija sirena neprekidno od nešto pijre 9 sati čuju se detonacije od tzv. šok bombi. Na snimkama koje su objavili na Twitteru uz skandiranje “Srbija, Srbija” može se vidjeti i da je zapaljeno jedno vozilo.

Kosovska policija se oglasila saopštenjem u kojem navodi da je u “ranim jutarnjim satima započela policijske operacije u cilju realizacije strateških ciljeva na sprječavanju krivičnih djela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe”.

Kako se navodi u saopštenju, “akcija se sprovodi u regionu Prištine, Peći, Južne i Sjeverne Mitrovice”.

“Sve policijske radnje sprovode se u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima, a odnose se na provjere i pretrese na različitim lokacijama kao što su kuće, stambeni, poslovni prostor, skladišta robe. Kao rezultat intenzivnih akcija i profesionalnih radnji kosovske policije i carine, do sada je zaplijenjena raznovrsna roba koja služi kao materijalni dokaz”, tvrdi se u saopštenju, a prenosi federalna.ba.

(StarMo)