Naslovnica Region Srbija se “sprema” da pokrene avio-saobraćaj

Srbija se “sprema” da pokrene avio-saobraćaj

440
foto arhiva - ilustracija

Beograd — Srbija je spremna da otvori i pokrene avio-saobraćaj 18. maja, izjavila je jutros potpredsjednica vlade i ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, dodajući da će to, “ipak, zavisiti od zemalja EU-a i kada će i ostale zemlje dozvoliti letove sa svojih aerodroma”.

Mi nismo zatvarali aerodrome, nego su svuda bile ukinute redovne avio-linije. Beogradski aerodrom bio je otvoren sve vreme vanrednog stanja jer smo dopremali humanitarnu pomoć i vraćali naše građane iz drugih država. Naš je predlog da se putnički avio-saobraćaj otvori 18. maja i da letovi sa aerodroma Nikola Tesla, kao i aerodroma u Nišu i Kraljevu pokrenu tada, rekla je Mihajlović.

Ona je gostujući na Radio televiziji Srbije dodala da ukoliko se Evropa ne otvori do tog datuma da neće ni Srbija, saopštilo je ministarstvo, prenos Tanjug.

Mihajlović je istakla da sve što Srbija radi u međunarodnom saobraćaju mora biti usklađeno sa drugim državama.

– U Evropskoj uniji još uvek nema jasnog dogovora oko otvaranja granica. Kada se Evropa otvori i mi ćemo. Dakle, mi smo spremni, ali moramo da iskoordiniramo aktivnosti sa svetom, rekla je Mihajlović.

(StarMo)