Naslovnica Region Srbija: S fantomkama i oružjem spriječili formiranje opozicione vlasti

Srbija: S fantomkama i oružjem spriječili formiranje opozicione vlasti

192
foto: ilustracija

Beograd — Jedan od osnivača Demokratske stranke (DS) i predsjednik opštine Vladimirci od 2004. do 2008. Janko Đurić izjavio je da su pripadnici grupe Veljka Belivuka i sada pokojnog Aleksandra Stankovića – Saleta Mutavog dolazili u tu opštinu da bi spriječili formiranje nove vlasti, u kojoj nije bila Srpska napredna stranka (SNS).

Đurić je za novi broj sedmičnika NIN ispričao o dešavanjima u toj opštini poslije izbora 2016, navodeći da je tada većinu odbornika dobila koalicija oko SNS-a, jer su se prvenstveno naprednjacima prelili glasovi opozicionih stranaka i grupa građana ispod cenzusa, ali su je dva odbornika napustila tako da je opozicija imala većinu.

Sjednicu Skupštine opštine na kojoj je trebalo da bude formirana nova vladajuća struktura u Vladimircima, napustili su odbornici okupljeni oko SNS, rekao je Đurić, ali su opozicione stranke koje su imale dovoljno odbornika za skupštinsku većinu „momci s fantomkama i dugim cijevima“ spriječili da uđu u skupštinsku zgradu.

„Kada smo istog dana nakon te sjednice krenuli u zgradu opštine da preuzmemo vlast, čekali su nas nabildovani momci sa fantomkama na glavi i dugim cijevima na ramenima. Na svim ulazima i prozorima u zgradi opštine stajala su po dvojica. Rekli smo da smo odbornici i da smo nova vlast i da želimo da uđemo u zgradu i izvršimo primopredaju. Nisu htjeli da razgovaraju i govorili su samo: ‘Udaljite se što prije od zgrade'“, rekao je Đurić, objavila je televizija N1.

(StarMo)