Naslovnica Region Srbija: Rekord novozaraženih, pune se bolnice

Srbija: Rekord novozaraženih, pune se bolnice

152
foto: ilustracija

Beograd — U Srbiji je u posljednja 24 sata od korona virusa preminulo još šest osoba, a od testiranih 9.531 registrovano je 1.817 novozaraženih osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

Od početka epidemije u Srbiji ovo je najveći broj novoinficiranih, prenio je Radio Slobodna Evropa.

Kako je objavljeno na stranici covid19.rs 31. oktobra u 15 sati, hospitalizovana su 1.122 pacijenta, od kojih je 51 na respiratorima.

Procenat smrtnosti je 1,75 posto.

Korona virus je u Srbiji od početka epidemije potvrđen kod 46.954 osobe, a zabilježeno je 820 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa stranice covid19.rs.

Direktorica Instituta “Batut” Verica Jovanović izjavila je ranije tokom dana za javni tv servis RTS da je ove sedmice registrovano tri puta više novozaraženih nego prošle i da se bolnički kapaciteti pune.

Istakla je da nije prošlo vrijeme teških kliničkih slika kada je u pitanju COVID-19 i apelovala da građani budu lični kontrolori u sprovođenju mjera.

Jovanović je iznijela i podatak o 313 COVID-pozitivnih učenika u Srbiji, pri čemu je navela da su sve škole primenjivale mjere koje je propisalo Ministarstvo prosvjete, da nijedan od tih slučajeva nije nastao u samoj školskoj sredini, te da će se online nastava uvoditi ako se u jednom razredu pojavi više slučajeva COVID-19.

(StarMo)