Naslovnica Region Srbija: Protesti u više gradova…ima i sukoba…

Srbija: Protesti u više gradova…ima i sukoba…

189

Beograd — Ekološki aktivisti okupili su se u Beogradu kako bi, kako su ranije i najavili, blokirali saobraćaj na sat vremena na mostu Gazela zbog donesenih zakona o referendumu i eksproprijaciji.

Protesti su i u Novom Sadu, Preljini, kod Kragujevca i drugim mjestima.

U Novom Sadu došlo je do sukoba policije i aktivista zbog čega je uhapšeno više osoba. Sukob je izbio kada je policija pokušala da pomjeri demonstrante na jednu stranu mosta Duga, kako bi napravila prolaz automobilima – da prođu most.

Prilikom dolaska aktivista do mosta, nije bilo pripadnika policije da ih zaustavi, u više džipova su pojavili tek kad su oni došli na most. Onda su stvorena dva kordona, jedan je prišao demonstrantima iz pravca Petrovaradina. Jedna blokada je napravljena u centru grada, jedna na ovom na mostu u Novom Sadu.

Aktivista Brajan Brković izjavio je za N1 da je sedam ili osam aktivista privedeno u Novom Sadu na protestu prilikom sukoba tokom blokade mosta Duga, među kojima je i jedan od organizatora protesta Miran Pogačar, kao i da je načelnik novosadske policije dao naređenje da se ovaj protest „razbije“.

Građani viču „Izdaja, izdaja“, skandiraju protiv predsjednika države Aleksandra Vučića, uzvikuju „Srbija nije na prodaju“.

 

(StarMo)