Naslovnica Izdvojeno Srbija: Protesti će se nastaviti

Srbija: Protesti će se nastaviti

449
Screenshot: RSE

Beograd — Podrška televiziji N1, koja više nije dostupna ni na jednom državnom kablovskom operateru, i nastavak protesta sljedeće sedmice, poruke su sa protesta pokreta “1 od 5 miliona” u Kragujevcu i Beogradu, javlja Radio Slobodna Evropa.

Građanski protest protiv vlasti u Srbiji će se nastaviti i sljedeće subote, poručili su organizatori “1 od 5 miliona” sa 60-og okupljanja koje je počelo na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Miodrag Simović, jedan od lidera protesta zamolio je za strpljenje i poručio da će se u narednih nekoliko dana znati više, nakon što je početkom sedmice dio vodstva “1 od 5 miliona” održao konferenciju za medije na kojoj je najavio mogući izlazak na izbore.

“Dragi prijatelji, znam da ste zbunjeni konferencijom za štampu u utorak. Strpite se još tri dana, tada će sve biti jasnije. Danas neće biti govora, odmah krećemo u šetnju. Protesti se nastavljaju”, poručio je Simović.

Na početku njegovog obraćanja, kada je pomenuo press konferenciju lidera “1 od 5 miliona”, građani su uzvikivali “Ua” i “Bojkot”.

Od pojedinaca se začulo i “sramota” ali je sve proteklo mirno. Kao i na dosadašnjim beogradskim protestima, na čelu kolone opet je raširen transparent “Bojkot”.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)