Naslovnica Region Srbija: Pronađena nestala djevojčica

Srbija: Pronađena nestala djevojčica

400
foto: ilustracija

Beograd — Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije pronašli su u nedjelju otetu djevojčicu Moniku Karimanović (12), izjavio je za Tanjug ministar policije Nebojša Stefanović i dodao da se za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem i dalje traga.

On je rekao da je djevojčica pronađena u ataru sela Svrljiški Mirkovac, prenio je Radio Slobodna Evropa.

Podsjećanja radi, djevojčica je oteta 20. decembra, oko 7.30 sati, kada je krenula u Osnovnu školu “Zoran Đinđić” u Brzom Brodu, a za njenu otmicu je osumnjičen Ninoslav Jovanović.

U desetodnevnoj potrazi policije, Žandarmerije, Vojske, lovaca i građana pretreseno je na storine kuća na području Niškog okruga.

Jovanović je inače 1996. godine bio osuđen na deset godina za silovanje jedne žene i 14-godišnje djevojčice.

Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju djevojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bjekstvu pokušao je da siluje još jednu dvanestogodišnju djevojčicu, ali je djevojčicu spasio drvosječa.

Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.

Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet mjeseci.

Na slobodi je od januara 2019. godine.

(StarMo)