Naslovnica Region Srbija: Prodaje se “Vučja rakija”

Srbija: Prodaje se “Vučja rakija”

520
Aleksandar Vučić

Beograd — U Srbiji su se u opticaju pojavile rakije s imenima srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, a proizvodi ih i pakira subotičko poduzeće za proizvodnju alkoholnih pića, objavio je u utorak beogradski list “Danas”, navodeći da su naručioci iz vladajuće Srpske napredne stranke.

Rakije s imenima braće Vučić nisu u slobodnoj prodaji i nema ih na tržištu, a za sada je nepoznato ko je i kako iz tabora vladajućih naprednjaka naručio njihovu izradu.

Na boci “personaliziranoj” imenom srbijanskog šefa države piše “Vučja rakija”, a nacrtane su dunje, dok je uz rakiju koja nosi ime njegova brata Andreja navedeno da je šljivovica, odležala u hrastovim bačvama, prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

Subotička firma, koja je proizvela i pakirala “personalizirane rakije”, još nije odgovorila na pitanje “Danasa” o tome jesu li predsjednik Srbije i njegov brat dali saglasnost i dopustili da im se ime nađe na etiketama boca s rakijom, te je li neophodno odobrenje osobe čije ime se koristi u brendiranju i na ambalaži, bez obzira što nije riječ o proizvodima namijenjenim tržištu i slobodnoj prodaji.

List ističe kako se rakija pojavila “slučajno ili ne, nekoliko dana nakon što je predsjednik Aleksandar Vučić, na konferenciji za novinare s podsmijehom govorio o bezazlenosti koronavirusa”, kada je, među ostalim, rekao kako je “sebi našao izgovor da popije čašicu dnevno”.

Prema novodima na stranici subotičke kompanije, “Vučja rakija predstavlja spoj tradicionalnog i modernog” i sprema se po tradicionalnoj recepturi iskusnih srpskih majstora, piše “Danas”, a personalizirana boca, na kojoj su nacrtane dunje, stoji oko 22 eura.

Rakija “Srpska trojka”, koja nosi ime Vučićevog brata Andreja, rezultat je, kako se navodi, “brižljivog odabira kvalitetnih plodova šljive, dvostruke destilacije, starenja i njege u barrique hrastovim bačvama”.

Za sada nema potvrde ko je iz Srpske napredne stranke naručio pakiranje i brendiranje ovih rakija koja nose imana srbijanskog šefa države i njegov brata.

(StarMo)