Naslovnica Region Srbija: Pritvor otmičaru i silovatelju

Srbija: Pritvor otmičaru i silovatelju

461
foto: arhiva

Niš — Viši sud u Nišu, Srbija, odredio je 6. januara pritvor do 30 dana Ninoslavu Jovanoviću iz niškog sela Malča, osumnjičenom za otmicu i silovanje 12-godišnje Monike Karimanović.

Sud je odluku o pritvoru donio na prijedlog Višeg javnog tužilaštva pred kojim je Jovanović saslušan kao osumnjičeni za krivična djela otmica i silovanje, za koja je kazna najmanje deset godina zatvora ili doživotno, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U Višem sudu je agenciji Beta rečeno da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor Jovanoviću zbog opasnosti od bjekstva, okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično djelo, kao i jer se tereti za krivično djelo za koje je propisana kazna stroža od deset godina zatvora, a i zato što je usljed izvršenja tog djela “došlo do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka”.

Ninoslav Jovanović (47) uhapšen je 5. januara na groblju u selu Malča kod Niša poslije 17 dana policijske potrage.

Osumnjičen je da je 12-godišnju Moniku Karimanović iz Suvog Dola oteo na putu do škole u Brzom Brodu 20. decembra. Ona je nađena u jednoj kući u selu Pasjača 29. decembra.

Jovanović je zbog otmica i silovanja koje je ranije počinio, u zatvoru proveo 22 godine.

(StarMo)