Naslovnica Region Srbija: Pripreme za novi udar korone

Srbija: Pripreme za novi udar korone

533

Beograd — Srbija u odnosu na zemlje u okruženju ima manji broj oboljelih od COVID-19, ali pojedini članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije upozoravaju da se u naredne dvije sedmice može očekivati ozbiljno povećanje broja zaraženih i širenje korona virusa ne samo u Beogradu, već i u cijeloj Srbiji.

Nadležni uvjeravaju da se država sprema za novi val, a ljekari okupljeni oko inicijative „Ujedinjeni protiv covida“, koju čine zdravstveni radnici nezadovoljni radom Kriznog štaba, apeluju na građane da se ne ugledaju na domaće i strane političare koji „nekažnjeno krše protivepidemijske mjere i ugrožavaju okolinu“, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U Srbiji je u toku izgradnja dvije COVID bolnice, jedne u Batajnici kod Beograda i druge u Kruševcu u centralnoj Srbiji. One bi, prema najavi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, trebale biti otvorene do 1. decembra.

Prema njegovim riječima država je u izgradnju multifunkcionalne bolnice u Vojnom kompleksu “Zemun ekonomija” u Batajnici, uložila nešto više od četiri milijarde dinara, dok je više od dvije milijarde dinara uloženo u objekat koji se gradi u Kruševcu. Izgradnja ovih bolnica je, kako kaže Vučić, dio priprema za novi udar korone.

(StarMo)