Naslovnica Region Srbija: Prijavio “nestanak” ministra policije

Srbija: Prijavio “nestanak” ministra policije

267

Beograd — Poslanik opozicione Demokratske stranke (DS) u Skupštine Srbije Balša Božović, saopštio je da je policiji prijavio “nestanak” ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića zbog toga što, kako je Božović naveo, ministar “već četiri dana ne reaguje na masovno kršenje zabrane kretanja i izazivanje direktne opasnosti od strane huligana”.

Božović je, kako je saopštio, tokom svog telefonskog poziva naveo da se ministru obraćao nekoliko puta u svojstvu člana Parlamentarnog odbora za bezbjednost i unutrašnje poslove i postavljao pitanja o mjerama koje je policija preduzela povodom okupljanja većeg broja građana sa pirotehničkim sredstvima tokom policijskog sata, ali da do sada nije dobio odgovor.

“On je znao da mi odgovori na društvenim mrežama, pa da ostvarimo komunikaciju, ali od njega četiri dana nema ni traga ni glasa”, rekao je Božović, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Božović je saopštio da je “začuđen” odgovorom koji je dobio od kontakt centra MUP-a, a koji ga je uputio da se za kontakt sa Stefanovićem obrati Vladi Srbije.

“Očigledno da ministar nije tamo, inače bi radio svoj posao i ne bi dopuštao ovo divljanje huligana i zastrašivanje građana iz noći u noć”, ocijenio je Božović.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)