Naslovnica Region Srbija: Predloženo pooštravanje mjera

Srbija: Predloženo pooštravanje mjera

232
foto arhiva

Beograd — Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa u Srbiji Branislav Tiodorović izjavio je da je Krizni štab predložio da se na dvije sedmice pooštre mjere u borbi protiv epidemije, kojima će radno vrijeme nekih grana privrede biti dodatno skraćeno.

Tiodorović je Radio-televiziji Srbije (RTS) rekao da će ugostiteljski objekti i objekti uslužnih djelatnosti moći da rade do 17 sati samo radnim danima, a da bi ta mjera trebala stupiti na snagu u petak, 4. decembra ukoliko je usvoji Vlada Srbije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je naveo da će prodavnice prehrambene robe moći raditi svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend, a da radno vrijeme apoteka, benzinskih pumpi (za točenje goriva) i dostave hrane neće biti skraćivano.

Tiodorović je rekao da pozorišta i kina mogu raditi svaki dan do 17 sati, uključujući i vikend, dok će pijace radnim danima raditi reglularno, a vikendom od šest do 15 sati.

On je naveo i da će pred predstojeće praznike morati biti uvedene mjere za građane Srbije koji dolaze iz inostranstva. “PCR test obavezno, ko nije došao sa testom, mora u karantin od 10 dana”, rekao je Tiodorović.

(StarMo)