Naslovnica Region Srbija: Povećan broj mrtvih od koronavirusa

Srbija: Povećan broj mrtvih od koronavirusa

326

Beograd — U Srbiji su u prethodna 24 sata potvrđena još 44 slučaja korona virusa pa je ukupan broj zaraženih 785, a tri inficirane osobe su preminule što broj umrlih povećava na 16, izjavio je epidemiolog Predrag Kon.

Navodeći da je u prethodna dva dana opao broj novoinficiranih, Kon je na redovnoj konferenciji za novinare o situaciji s korona virusom rekao da to ni u kom slučaju ne može biti loše, ali dodao je da se “ne smijemo zavaravati jer je to možda samo kratak predah”.

“Ukupno su do 15 sati testirane 622 osobe, ukupno 3.084. Imamo 785 oboljelih, ali i tri nova smrtna slučaja. Preminula je žena stara 81 godinu u KCV u Novom Sadu koja je imala hroničnu opstruktivnu bolest pluća, u KBC Dragiša Mišović je preminuo 72-godišnji muškarac koji je bolovao od dijabetesa i hipertenzije i muškarac star 46 godina koji je takođe bolovao od dijabetesa i imao kardiološke probleme”, kazao je Kon, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Dodao je da je do 12 sati hospitalizovao 540 inficiranih plus 33 na beogradskom Sajmu, a da su 62 pacijenta na respiratorima.

(StarMo)