Naslovnica Region Srbija: Posebna sjednica Skupštine o Kosovu

Srbija: Posebna sjednica Skupštine o Kosovu

122

Beograd — Poslanici Skupštine Srbije razmatrat će na posebnoj sjednici parlamenta Izvještaj o pregovaračkom procesu sa Kosovom od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine, prenose bh. mediji.

Izvještaj će predstaviti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je poslanike i građane obavijestiti o trenutnom stanju, izazovima koji slijede, kao i o svemu što je država do sada uradila za srpski narod na Kosovu.

Posebnu sjednicu parlamenta o Kosovu tražile su poslanička grupa SNS-a, kao i nekoliko opozicionih poslaničkih stranaka.

Pojedine opozicione stranke su podnele i svoje prijedloge rezolucije o Kosovu, poput Dveri i Narodne stranke, a svoju inicijativu predložit će na sjednici i poslanička grupa “Ujedinjeni”.

Posjebna sjednica o Kosovu počet će u 10 sati, a ukoliko bude potrebe trajat će dva dana.

Predsjednik Vučić rekao je prije par dana da će sam odgovarati na sva pitanja poslanika.

“Pošto je tek izabran mandatar, bit ću sam u skupštini i sam ću odgovarati na pitanja svih poslanika, neću napustiti sjednicu ni jedan sekund. Da li će sve moći da se završi u jednom danu ili dva dana… Јa sam to vrijeme posvetio skupštini i poslanicima i građanima, da odgovorim na sve. Mislim da će ljudi moći da vide koliko odgovornosti i neodgovornosti ima u svemu tome. Vjerujem da će ovaj prvi princip odovornosti i ozbiljnosti, nadam se, biti preovlađujući”, istakao je Vučić.

(StarMo)