Naslovnica Region Srbija: Poginula su oba pilota

Srbija: Poginula su oba pilota

583

Beograd — Poginula su oba pilota u avionskoj nesreći koja se jutros desila u Srbiji, javlja AJB.

Prilikom pada aviona MiG-21 u Brasini kod Malog Zvornika poginuli su piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Avion je vršio “redovne letačke zadatke jutros oko 9 sati”.

Kako navodi lokalni portal InfoLo, očevici su ispričali da je avion u niskom letu iz pravca Cera preletio preko Gučeva ka Zvorniku i napravio krug. Poslije toga, čula se strašna buka.

U pitanju je ukupno 261. avion ovog tipa nabavljen 1986. godine za potrebe Jugoslovenske narodne armije, koji je posljednji remont obavio prije četiri godine.

Vojni analitičar Aleksandar Radić izjavio je agenciji Beta da su potpuno nejasni razlozi zbog čega je taj avion uopšte i vraćen u upotrebu.

“Avion je na remont upućen 2010. godine i na njemu je proveo punih šest godina, što je neobično jer se remont ranije merio mesecima. Onda je vraćen u upotrebu, ali je u maju 2018. godine ponovo prizemljen zbog tehničkih razloga. Vraćen je u stroj 7. maja ove godine”, rekao je Radić.

(StarMo)