Naslovnica Izdvojeno Srbija: Pilot poginuo, za drugim se traga

Srbija: Pilot poginuo, za drugim se traga

220
foto: RTS/Tanjug

Beograd — Avion “mig 21” Vojske Srbije srušio se jutros oko 9.00 sati u dvorištu jedne kuće u selu Brasina kod Malog Zvornika.

Ministarstvo odbrane navodi da je avion pao tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka. Prema nezvaničnim informacijama, poginuo je jedan pilot, a za drugim se traga. Povređen je i mještanin u čije dvorište je avion pao i prevezen je u bolnicu u Loznici, javlja RTS.

Kako nezvanično saznaje RTS, piloti nisu uspjeli da se katapultiraju.

U bolnici su za RTS rekli da je muškarac (1961.) ubrzo nakon pada aviona zbrinut u jedinici intenzivne njege i da je zadobio opekotine grudnog koša, glave i ruku, ali da je svjestan i orijentisan.

Osim opekotina, nema drugih povreda.

Kako javlja reporter RTS-a sa lica mjesta, jedan od pripadnika VS zahtijevao je od novinarskih ekipa da se udalje sa lica mjesta.

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da je avion “mig-21” koji se srušio pregledan jutros u skladu sa svim procedurama i da je nakon pregleda konstatovano da je ispravan i spreman za let.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su na mjesto pada aviona izašli nadležni istražni organi i da je uviđaj u toku.

Takođe, prema ranijem saopštenju, na lice mjesta upućena je ekipa Službe traganja i spašavanja ratne avijacije i protivavionske odbrane Srbije.

Helikopteri su nadlijetali selo, a na licu mjesta su vatrogasci, Vojska, policija i Hitna pomoć.

Na mjestu pada aviona nalaze se ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković.

Mještani koje je ekipa RTS-a zatekla na mjestu nesreće bili su vidno uznemireni. Ispričali su da je avion jutros nadlijetao selo, i u jednom momentu je letio jako nisko, tik iznad krovova kuća.

(StarMo)