Naslovnica Region Srbija: Novih 168 slučajeva zaraze korona virusom

Srbija: Novih 168 slučajeva zaraze korona virusom

313
foto arhiva

Beograd — U protekla 24 sata u Srbiji je registrovano 168 novih slučajeva zaraze korona virusom, dok je jedna osoba preminula usljed posledica zarazne bolesti COVID-19, saopšteno je na specijalizovanom portalu Ministarstva zdravlja Srbije covid.rs, na osnovu podataka dobijenih od republičkog Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

U tom periodu ukupno je testirano 4.976 osoba. Na respiratoru se, prema podacima Instituta, nalaze 22 osobe, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smještaj odraslih i starih, zaključno sa danom 10. oktobar potvrđeno prisustvo korona virusa kod sedam korisnika i devet zaposlenih.

Ukupan broj izliječenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.077, a broj izliječenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 425, navelo je to ministarstvo u saopštenju.

Od izbijanja epidemije na teritoriji Srbije, ukupno je testirano 1.191.630 osoba, od kojih je kod 34.685 potvrđeno prisustvo korona virusa.

Uslijed COVID-19 od početka pandemije u Srbiji su ukupno preminule 762 osobe.

(StarMo)