Naslovnica Region Srbija: Novih 13 žrtava koronavirusa

Srbija: Novih 13 žrtava koronavirusa

241
foto: ilustracija

Beograd — Trinaest ljudi u Srbiji umrlo je u protekla 24 sata od posljedica infekcije koroavirusom, a potvrđena su 383 nova slučaja, što je srbijanska premijerka u četvrtak povezala s kontravladinim protestima koji u Beogradu i nekoliko gradova traju deset dana.

“Sada se izvan svake sumnje vide posljedica protesta i masovna okupljanja dolaze na naplatu”, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare, prenose hrvatski mediji.

Dodala je kako se epidemiološka situacija polako smiruje u Šapcu i Novom Pazaru, ali da je najveći broj zaraženih i dalje u Beogradu.

Vlada je uvela dodatne mjere, obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom gdje nije moguće osigurati udaljenost od 1,5 metar. “Očekujem da će to donijeti rezultate”, rekla je Brnabić.

Međutim, imunolog Srđa Janković je nešto oprezniji. “Postoji opravdana bojazan da se stvari mogu pogoršati, ali se to može spriječiti ako provodimo donesene mjere”, rekao je.

Prema podacima ministarstva zdravstva, od početka epidemije 6. marta u Srbiji je umrlo 442 ljudi, a zarazilo ih se 19.717.

Zbog rasta broja zaraženih, građanima Srbije granice su privremeno zatvorile Bugarska i Italija, a Austrija je zabranila slijetanje aviona iz te zemlje.

(StarMo)