Naslovnica Region Srbija: Nove dojave o bombama

Srbija: Nove dojave o bombama

97

Beograd — U Srbiji je i u srijedu, 18. maja, upućeno više dojava o navodno postavljenim bombama u objektima u Beogradu, Novom Sadu u Vojvodini i Nišu na jugu Srbije.

Dojave o eksplozivnoj napravi upućene su u Beogradu srednjoj Medicinskoj školi na Zvezdari, Višoj tehničkoj PTT školi na Paliluli i Visokoj školi elektrotehnike i računarstva na Voždovcu, rečeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) u MUP-u.

Kako RSE nezvanično saznaje, prijavljeno je da su ekplozivne naprave postavljene i u Grdskoj bolnici na Zvezdari i KBC Dragiša Mišović u Beogradu.

Vojnomedicinska akademija (VMA) saopštila je da je u prijepodnevnim satima na zvaničnu email adresu te ustanove stigla prijetnja da je u njoj postavljena eksplozivna naprava, ali da je utvrđeno da je u pitanju lažna dojava.

U MUP-u je za RSE potvrđeno i da je upućena dojava o navodnoj bombi za Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

Mediji javljaju da su dojave upućene za više lokacija u Novom Sadu, poput mostova, tržnih centara, željezničke stanice, postrojenja za preradu vode, Gradskog vijeća.

Takođe je policijskoj upravi u Nišu oko 9.30 anonimno prijavljeno da je u zgradi Gimnazije “Bora Stanković” u tom gradu postavljena bomba.

“Škola je odmah evakuirana i u toku je antidiverzioni pregled objekta”, rekli su u policiji za agenciju Beta.

Ovo je treća dojava o podmetnutoj bombi u Nišu u posljednjih mjesec dana.

Mediji javljaju da je dojava o eksplozivnoj napravi upućena i bazenu Tašmajdan u Beogradu.

(StarMo)