Naslovnica Politika Srbija: Liberali brane novinara Pantića, nakon napada Šešelja

Srbija: Liberali brane novinara Pantića, nakon napada Šešelja

498
Milojko Pantić

Beograd — Liberalno demokratska partija (LDP) osudila je prijetnje lidera Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelja novinaru Milojku Pantiću, ističući da tužilaštvo “hitno mora da reaguje”.

“Sramotni napad Vojislava Šešelja na Milojka Pantića predstavlja nastavak bolesne kampanje koju predsjednik Srpske radikalne stranke vodi protiv neistomišljenika i ljudi koji nikada nisu ćutali na njegove postupke. Ovdje se radi o klasičnom pozivu na ubistvo Milojka Pantića, i tužilaštvo mora hitno reagovati povodom ovog slučaja”, istakali su iz LDP u saopštenju.

Kako su naveli, “haški osudjenik, inspirator zločina devedesetih, nastavljač najgore i najpogubnije politike nastavlja da teroriše srpsku javnost i da se obračunava sa onima koji nikada nisu ćutali i povukli se pred njim”.

LDP je pružila apsolutnu podršku Pantiću u njegovoj, kako se navodi, borbi koju vodi svakodnevno, protiv svih anomalija u ovom društvu i iskreno se dive energiji koju ulaže u sve što radi.

Za Šešelja su naveli da je “bestidno lice sprske politike”, koji je na slobodi samo zato što institucije u ovoj zemlji “nikada nisu radile svoj posao do kraja”.

(StarMo)