Naslovnica Region Srbija: Kamionima u tranzitu ukinuta policijska pratnja

Srbija: Kamionima u tranzitu ukinuta policijska pratnja

183
foto arhiva - ilustracija

Beograd — Kamionima koji su u tranzitu kroz Srbiju ukinuta je policijska pratnja, objavila je srbijanska ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović, te pozvala Hrvatsku i Sloveniju da učine isto “zbog brže opskrbe u regiji”.

Ministarstvo je pokrenulo inicijativu prema Sloveniji i Hrvatskoj da i oni donesu istu mjeru, kako bi i građani Srbije, kao i drugih zemalja u okružju, brže dobivali robu i namirnice. Srbija je napravila prvi korak, i vjerujemo da će i naše kolege iz regije uskoro donijeti slične mjere, rekla je Mihajlović, prema priopćenju njenog ministarstva.

Ona je dodala da je od 13. marta do četvrtka u 7 sati u Srbiju ušlo ukupno 45.565 kamiona, od čega 23.601 kamion za tržište Srbije, a 21.964 kamiona u tranzitu.

Za kamione u tranzitu definirani su i tranzitni pravci, a zajedno s ministarstvom rudarstva i energetike utvrđeno je ukupno devet benzinskih stanica na kojima će se teretnjaci moći zadržavati i one će biti jasno označene tablama s natpisom “TRANZIT”.

(StarMo)