Naslovnica Region Srbija: Još šestero umrlih od posljedica korona virusa

Srbija: Još šestero umrlih od posljedica korona virusa

305

Beograd — Još šest osoba preminulo je od posljedica korona virusa u Srbiji u posljednja 24 sata, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

Kako je u subotu popodne objavljeno na državnom sajtu covid19.rs, virusom COVID-19 zaraženo je još 255 ljudi. U posljednja 24 sata testirano je 8.014 ljudi, trenutno je hospitalizovano ukupno 3.096 osoba, dok je na respiratorima 121 pacijent.

Od početka epidemije u Srbiji korona virus registrovan je kod 27.863 osobe, a ukupno je zabeleženo 632 smrtna slučaja, navodi Ministarstvo zdravlja. Smrtnost je 2,27 posto, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd svi termini za PCR testiranje popunjeni su do 20. augusta, saopšteno je na sajtu te zdravstvene institucije u kojoj je uzimanje brisa grla i nosa za testiranje na COVID-19 (PCR) moguće zakazati na lični zahtjev građana.

Dnevni kapacitet za testiranje je 30 osoba, navodi se na sajtu Gradskog zavoda i dodaje da zakazivanje ponovo počinje 18. augusta elektronskom poštom na info@zdravlje.org.rs. Testiranje na sopstveni zahtjev uglavnom je namijenjeno putnicima u međunarodnom saobraćaju.

(StarMo)