Naslovnica Region Srbija i Kosovo dogovorili željeznički saobraćaj

Srbija i Kosovo dogovorili željeznički saobraćaj

457
foto: Twitter

Műnchen — Predstavnici Srbije i Kosova potpisali su u Minhenu izjavu o namjerama za obnovu željezničkog saobraćaja između Beograda i Prištine i završetak autoputa između ta dva grada.

Sporazum je potpisan na početku Minhenske sigurnosne konferencije, a u prisustvu specijalnog izaslanika predsjednika SAD za pregovore Srbije i Kosova Richarda Grenella i predsjednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hashim Thacija, javlja Radio Slobodna Evropa.

“Ono što smo uradili, jeste da smo dogovorili način da otvorimo željeznice i auto-puteve”, rekao je Grenell nakon potpisivanja sporazuma. “Kao što znate već smo dogovorili avio liniju između Beograda i Prištine, tako da su ovo dva nova dogovora”, dodao je Grenell, koji je i amabsador SAD u Njemačkoj.

“Pokušavam da se što je više moguće fokusiram na ekonomski razvoj, da se otvaraju nova radna mjesta, i moram da kažem da su oba predsjednika, od samog početka, saglasna da na tome treba da bude fokus. Zahvalan sam da smo uspjeli da stignemo do ove tačke”, istakao je Grenell.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)