Naslovnica Region Srbija Crnoj Gori zaplijenila tri respiratora

Srbija Crnoj Gori zaplijenila tri respiratora

493
foto arhiva

Podgorica — Tri od pet respiratora koje je crnogorski Fond za zdravstveno osiguranje naručio od predstavnika švedskog proizvođača, čije je sjedište u Beogradu, Srbija je zadržala na granici s Crnom Gorom te potom zaplijenila, pišu u četvrtak podgoričke Vijesti.

Kako je tom listu potvrdio direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić, ta ustanova, zadužena za nabavku medicinske opreme i materijala za potrebe crnogorskog zdravstvenog sistema, potpisala je ugovor s dobavljačem za kupovinu pet aparata, a ranije su isporučena dva.

Što se tiče tri respiratora, ne možemo računati na njih jer ih je zaplijenila Republika Srbija. Aparati su naručeni od predstavnika švedskog proizvođača respiratora, koji ima sjedište u Srbiji. Ali s obzirom na to da je za tu vrstu opreme uvedena zabrana, isporuka nije moguća- rekao je Čirgić dnevniku Vijesti.

Tom listu, kako se navodi, “na pitanja o zapljeni respiratora nije odgovorilo ni srbijansko diplomatsko predstavništvo u Podgorici ni crnogorsko veleposlanstvo u Beogradu”.

(StarMo)