Naslovnica Region Srbija će na Opšte izbore 26. aprila

Srbija će na Opšte izbore 26. aprila

379
foto arhiva

Beograd — Lokalni i parlamentarni izbori u Srbiji biće održani 26. aprila, potvrdio je za ‘TV Prvu’ generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.

Prethodno je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iznio 19. i 26. april kao dva moguća datuma za održavanje parlamentarnih izbora u Srbiji.

Selaković je rekao da je uvjeren da će na izbore izaći “dovoljan broj građana koji će potvrditi apsolutni legitimitet izbora”.

“Sama činjenica da imate i snižavanje izbornog cenzusa koji omogućuje baš ono što je predsjednik govorio – da se demokratija vrati u parlament, među poslanike, da se otvoreno, javno, glasno razgovara o svim pitanjima koji muče društvo, i koja su važna za našu budućnost”, rekao je Selaković.

Dio opozicije je 1. februara, skupom u Beogradu počeo kampanju bojkota izbora. Na skupu je usvojena zajednička Deklaracija o bojkotu parlamentarnih izbora, kojom se potpisnici obavezuju, između ostalog “da će nastaviti borbu za slobodne medije i slobodne i poštene izbore svim raspoloživim legalnim sredstvima”.

(StarMo)