Naslovnica Sport Srbija: Bokserima sa Kosova tražili da skinu simbole, oni odbili

Srbija: Bokserima sa Kosova tražili da skinu simbole, oni odbili

145
foto arhiva

Beograd — Bokserskoj kosovskoj reprezentaciji u subotu ujutro, 23. oktobra, nije dozvoljen ulazak na teritoriju Srbije preko graničnog prelaza Bela zemlja, zbog čega je Albanija najavila da neće učestvovati na Svjetskom prvenstvu u boksu, koje se održava u Beogradu.

Iz Svjetske bokserske federacije (AIBA) naglašavaju da je Kosovo njihov punopravni član, te da očekuju da učestvuje na Svjetskom prvenstvu u boksu za muškarce, koje se održava u Beogradu.

“AIBA očekuje da delegacija Kosovskog bokserskog saveza neće biti tretirana drugačije nego bilo koja druga delegacija, članica AIBA –e”, navode iz ove organizacije za Radio Slobodna Evropa i dodaju da su kontaktu sa domaćinom Svjetskog prvenstva, Bokserskim savezom Srbije, te da pokušaju da poprave situaciju.

“Vjerujemo da svi sportisti moraju da dobiju fer šansu da se takmiče i pokažu svoje kvalitete u ringu. Sport ima za cilj da ujedini ljude i treba da bude oslobođen nacionalne politike”, podvlače dalje iz AIBA-e.

Besim Brahimi, selektor Bokserskog saveza Kosova je za Radio Slobodna Evropa rekao da su vlasti Srbije tražile od kosovskih sportista da skinu dres na kojima se vide državni simboli. To je bio uslov da uđu na teritoriju Srbije, međutim, delegacija sa Kosova je to odbila.

“Mi bi u Beogradu predstavljali Kosovo i moramo da budemo predstavljeni jednako kao sve druge reprezentacije”, rekao je Brahimi.

 

(StarMo)