Naslovnica Region Srbija: 15 dana novih mjera, zbog širenja epidemije

Srbija: 15 dana novih mjera, zbog širenja epidemije

374
Ana Brnabić

Beograd — Srbija od utorka uvodi zatvaranje od 21 sat do pet ujutro, za sve osim apoteka, benzinskih stanica i kućne dostave hrane, i ta će mjera trajati do 1. 12., najavila je srbijanska premijerka Ana Brnabić poslije vanredne sjednice Vlade.

– Pratit ćemo primjenu i učinke ovih mjera, a sljedeća mjera mogla bi biti zabrana kretanja, rekla je Brnabić navodeći da vlada nije za to, ali će, bude li nužno, biti donesena i ta mjera.

– Moje je mišljenje da to neće biti potrebno u ovih 15 dana, ali ako se ne znam kako dramatično pogorša stanje, bit ću otvorena za sve prijedloge, kazala je Brnabić.

Na pitanje zašto se toliko čekalo dok su brojevi rasli, odgovorila je da se “nastojalo naći ravnotežu između zdravstvenih mjera i održavanja privrede”.

Novom vladinom uredbom ograničen je rad i noćnih klubova u kojima se proteklih dana okupljalo mnogo ljudi, iako su članovi Kriznog štaba upozoravali da su upravo klubovi najveći rasadnik infekcije.

Brnabić je objasnila da se škole u Srbiji neće zatvarati. Mjerodavni su ocijenili kako za to zasad nema potrebe, jer ima “samo 39 zaraženih učenika, od kojih je 20 u Beogradu”.

(StarMo)