Naslovnica BiH “Spriječiti ponavljanje scenarija iz BiH u Crnoj Gori”

“Spriječiti ponavljanje scenarija iz BiH u Crnoj Gori”

255
foto: Twitter

Sarajevo — Majke Serebrenice i Žepe kao i cijelog Podrinja, jako su zabrinute stanjem i dešavanjima u Crnoj Gori, pogotovo prijetnjama izrečenim u Pljevljima, kojoj se prijeti drugom Srebrenicom – saopćeno je iz Udruženja Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa.

Iz ovog udruženja apeliraju na međunarodnu zajednicu, domaću javnost i druge demokratske snage da spriječe ponavljanje scenarija iz Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori.

– Crna Gora je bila prepoznata od međunarodne zajednice kao promotor demokratskih vrijednosti, dobrih međususjedskih odnosa i miroljubive koegzistencije uz uvažavanje drugog i drugačijeg i tako treba da se nastavi – navodi se u saopćenju.

Dodaje se da „Srpskoj pravoslavnoj crkvi i drugim retrogradnim snagama to smeta i stalno se vraćaju u neposrednu prošlost devedesetih u kojoj su počinjeni i aminovani mnogi zločini i zločin genocida u Srebrenici“.

– Molimo vas i apeliramo – spriječimo zlo u samom začetku, onemogućimo kreatore i njihove realizatore. Treba nam i hoćemo mir, uz međusobna uvažavanja i dobrosusjedske odnose – navodi se u saopćenju Udruženja Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa, prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

(StarMo)