Naslovnica Sport Sportski savez: Podrška održavanju Evropskog prvenstva u Mostaru

Sportski savez: Podrška održavanju Evropskog prvenstva u Mostaru

1205

Mostar — Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Senad Kevelj, glavna tajnica Saveza Mirjana Bošnjak, te viši sportski menadžer Saveza, Dženan Šuta, primili su u ponedjeljak delegaciju Body building kluba (BBK) “Mo klub” iz Mostara, predvođenu čelnicima kluba Elvedinom i Elmom Škaljić, sa saradnicima.

Sastanak je upriličen u vezi sa organizacijom Evropskog prvenstva u body buildingu i fitnessu, koje će 27. juna ove godine biti održano u Mostaru. Mostar je dobio domaćinstvo evropskog prvenstva zahvaljujući velikim uspjesima navedenog kluba i reprezentacije BiH na više takmičenja u prošloj godini. Vrhunac je nastup Elme Škaljić u profesionalnoj kategoriji, koja je prva žena u BiH nosilac dvije profesionalne Pro Card licence međunarodnih federacija WFF i IBFF.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Senad Kevelj je tokom sastanka naglasio kako je Evropsko prvenstvo u body buildingu i fitnessu veliki događaj za Mostar i cijelu Bosnu i Hercegovinu, te će stoga Savez učiniti sve što je u njegovoj moći da to veliko takmičenje, koje se po prvi put održava u Mostaru i regiji, prođe u najboljoj mogućoj organizaciji.

Sportski savez Grada Mostara će pružiti podršku BBK-u “Mo klub” Mostar, koji je dobio domaćinstvo jednog velikog sportskog događaja svjetskog ranga, koji će pomoći da se Mostar i Bosna i Hercegovine predstave u najboljem svjetlu pred međunarodnom sportskom javnošću.

(StarMo)