Naslovnica Život Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova

315
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Na većini putnih pravaca saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi.

Na dionicama gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja, javili su jutros iz Operativnog centra civilne zaštite i vatrogastva HNK-a, pozivajući se na Auto moto savez u BiH.

U izvještaju se dodaje kako je sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekivati na putu M-17 Tarčin-Konjic, te Buna-Tasovčići, zatim na putu M-16.2 Gornji Vakuf-Prozor.

Na području Federacije BiH na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, a od 20:00 sati do 05:00 sati potpuna je zabrana kretanja. Na području RS-a zabrana je kretanja starijim od 65 godina, a potpuna zabrana kretanja je od 20:00 sati do 05:00 sati.

Na području HNK i ZHK zabrana je kretanja građanima van njihovog mjesta prebivališta.

Granični prelazi sa Srbijom zatvoreni su za sve, osim graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji su otvoreni samo za robni promet.

Granični prelazi sa Hrvatskom i Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane, strance koji imaju prijavljen boravak i vozače teretnih vozila. Granični prelazi koji su otvoreni samo za robni promet sa Hrvatskom su Bijača, Gradiška i Šamac, a sa Crnom Gorom GP Klobuk.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, navodi se u izvještaju.

(StarMo)