Naslovnica Region Split: Osuđen za silovanje, ali neće u zatvor!?

Split: Osuđen za silovanje, ali neće u zatvor!?

98
foto arhiva

Split — Na Županijskom sudu u Splitu 34-godišnji M. M. osuđen je nepravomoćno na godinu dana zatvora za kazneno djelo silovanja, ali mu je zatvor zamijenjen “radom za opće dobro”, i to dva sata rada za jedan dan zatvora – prenosi Index.hr.

Njegov prijatelj, koji je bio optužen za pomaganje, oslobođen je jer u tom dijelu iskaza sud nije povjerovao oštećenoj, koja je tvrdila da joj je drugookrivljeni držao ruke dok ju je M. M. silovao, piše Dalmatinski portal.

Naime, sve se dogodilo na stražnjoj klupi vozila BMW coupe, a sud teško može zamisliti tri odrasle osobe u tom prostoru.

Događaj se zbio u ranim jutarnjim satima početkom augusta 2012. na magistrali na Makarskoj rivijeri. Djevojku su okrivljenici pokupili na autobusnoj stanici. Ušla je u vozilo, kojim je upravljao drugookrivljeni, dok je M. M. bio suvozač.

Nasrnuo je na djevojku, ona tvrdi se branila. Nakon što je drugookrivljenik zaustavio vozilo, M. M. je, navodi se u presudi, izvršio spolni odnošaj. Djevojku su nakon svega ostavili na autobusnoj stanici.
Slučaj je prijavila policiji idući dan.

(StarMo)