Naslovnica Region Split: 40 godina zatvora, zbog tri ubistva

Split: 40 godina zatvora, zbog tri ubistva

326
Filip Zavadlav na suđenju

Split — Filip Zavadlav (26) koji je u jauaru prošle godine kalašnjikovom iz ‘bezobzirne osvete’ u splitskoj Varoši likvidirao trojicu muškaraca u utorak je na Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora

Osim za trostruko ubojstvo Zavadlav je osuđen je i zbog nedozvoljenog držanja oružja i opće opasne radnje, a tužiteljstvo je tražilo najveću moguću kaznu od 50 godina.

Presudu je objavila predsjednica sudskog vijeća splitskog Županijskog suda, sutkinja Višnja Strinić.

Zavadlav je 11. 01. 2020. s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima.

Nakon krvoprolića u Varošu Zavadlav se predao splitskoj policiji samo nekoliko sati nakon što je pucao na trojicu naočigled šokiranih građana.

Zavadlav je na početku suđenja rekao da se “generalno ne osjeća krivim”, a nakon završenog dokaznog postupka je to ponovio dodavši da je u to vrijeme bio “na moru”. Tražio je da ga nominiraju za Nobelovu nagradu za mir, a sutkinju je čak u jednom trenutku “zamolio” da mu odmah presudi.

(StarMo)