Naslovnica Mostar SPKD Mostar: Poezijom mladih pjesnika protiv ovisnosti

SPKD Mostar: Poezijom mladih pjesnika protiv ovisnosti

94
foto arhiva

Mostar — Mini festival “Mladi pjesnici protiv ovisnosti” bit će održan u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) Prosvjeta, Mostar u utorak, 30. novembra u Centru Los Rosales, s početkom u 14 sati.

Program će započeti predavanjem psihologa Marka Romića o temi ovisnosti, nakon čega će biti upriličena promocija zbornika radova učenika osnovnih škola s područja Mostara ”Mladi pjesnici protiv ovisnosti 4”, saopćeno je iz SPKD Prosvjeta, Mostar.

Riječ je o zborniku radova s književnog konkursa na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, a planirana je i dodjela nagrada i priznanja učesnicima konkursa.

Navodi se kako će također biti dodijeljene zahvalnice školama koje su učestvovale u projektu, kao i Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke uz čiju je podršku projekt ostvaren.

Projekt SPKD Prosvjeta, Mostar ”Mladi pjesnici protiv ovisnosti”, ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i educirati ih o toj društvenoj pošasti. U okviru projekta, zbornik će naknadno biti podijeljen osnovnim školama grada Mostara, navedeno je u saopćenju.

 

(StarMo)