Naslovnica Izdvojeno Specijalci “upali” na sjever Kosova

Specijalci “upali” na sjever Kosova

556

Priština — Jedinice kosovske specijalne policije ROSU upale su u srijedu rano ujutro na sjever Kosova i Metohije, izvještavaju srpski mediji.

Kako javlja srpski Blic, kosovski specijalci došli su sa više od 25 oklopnih vozila i džipova te s oko 100 pripadnika specijalne policije, prenosi Index.hr.

Kosovski portal Kosovapress javlja kako je uhapšeno dvoje ljudi zbog sumnje da su umiješani u smrt Olivera Ivanovića. Pišu kako je jedan od uhapšenih Rade Basara, policijski inspektor sa sjevera Kosova koji je vodio istragu o ubistvu Ivanovića, a za njega se sumnja da je skrivao dokaze.

Uhapšen je još jedan osumnjičeni muškarac kod kojeg je navodno pronađeno oružje.

Kosovapress piše i kako je policija pokušala uhapsiti i treću osobu, Željka Bojića, šefa policijskih operacija u regiji Mitrovica na sjeveru Kosova, ali nisu uspjeli. Javljaju da su dvojica uhapšenih prebačeni u Prištinu. Potvrđuju i informaciju da je u akciji učestvovalo preko 100 specijalaca.

O akciji albanskih specijalaca oglasio se jutros šef srpskog Ureda za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“Glavna meta je bio šef policijske operative u regiji sjever Željko Bojić. Njemu su jedinice ROSU upale u stan, izvršile premetačinu, odveli mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Uhapšen je još jedan radnik KPS sjever – Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima. Sve je ovo dio scenarija da se Srbi kriminaliziraju, da se povežu s različitim zločinima koji su se dogodili na području Kosova i Metohije, pa i sa ubistvima”, rekao je Đurić.

Podsjećanja radi, pripadnici policije ROSU upali su i u maju na sjever Kosova koji je većinski nastanjen Srbima.

(StarMo)