Naslovnica Region SPC: Postoje znaci poboljšanja kod patrijarha Irineja

SPC: Postoje znaci poboljšanja kod patrijarha Irineja

187
patrijarh SPC Irinej

Beograd — Postoje znaci kliničkog poboljšanja patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja u odnosu na 15. novembar, kada je kod njega registrovano pogoršanje hronične srčane slabosti, navodi se u saopštenju Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Patrijarhovo stanje je stabilno, saopštio je konzilijum ljekara specijalista koji je pregledao patrijarha Irineja i ostvario uvid u medicinsku dokumentaciju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U ranim jutarnjim satima 15. novembra 2020. godine ispoljili su se simptomi i znaci pogoršanja hronične srčane slabosti patrijarha SPC Irineja, koji se liječi od infektivne bolesti COVID-19 u beogradskoj Vojnoj bolnici Karabruma, objavljeno je u nedjelju na internet-stranici SPC.

Iz SPC-a su saopštili 14. novembra da je kod Irineja „prije dva dana zabilježeno prolazno stanje febrilnosti“, ali da mu je visoka temperatura pala i da nema subjektivnih tegoba.

Poglavar SPC Irinej hospitalizovan je 4. novembra u Vojnoj bolnici Karaburma u Beogradu nakon što je testiran pozitivno na korona virus.

(StarMo)