Naslovnica Mostar Špago Sattler: Izbori u Mostaru “do kraja godine”

Špago Sattler: Izbori u Mostaru “do kraja godine”

558
Špago i Sattler

Mostar — Predsjedavajući Skupštine HNK Šerif Špago primio je u srijedu u Mostaru voditelja Izaslanstva Europske unije u BiH, ambasadora Johanna Sattlera, s kojim je razgovarao o aktualnim temama, s naglaskom na epidemiološko stanje u HNK.

Predsjedavajući Skupštine istaknuo je kako je zdravstveni sistem HNK “kvalitetno odgovorio na pandemiju koronavirusa, iako kanton ima najveći broj zaraženih osoba u Federaciji BiH”, te kako je trenutno stanje stabilno, uz obvezu poduzimanja naređenih i preporučenih mjera kriznih štabova.

Špago je izrazio zahvalnost Sattleru na donaciji medicinske opreme od strane Europske unije, kao i na planiranoj finansijskoj pomoći koja će biti iskorištena za pomoć gospodarstvu.

Naglašeno je da treba ubrzati aktivnosti na pripremi socioekonomskih mjera, kojima će se omogućiti da HNK ima što manje posljedica na gospodarstvo po završetku pandemije, kako bi se prioritetno očuvala radna mjesta.

Razgovarano je o i održavanju izbora u Mostaru, te je istaknuto da je neophodno da se što prije postigne dogovor kako bi se izbori mogli održati najkasnije do kraja ove godine, javila je Skupština HNK.