Naslovnica Sport Šoše uoči finala Kupa BiH: Najvažnija utakmica u novijoj historiji kluba

Šoše uoči finala Kupa BiH: Najvažnija utakmica u novijoj historiji kluba

177
Džemil Šoše

Mostar — Fudbalski klub Velež u četvrtak, 19. maja, igra najvažniju utakmicu u novijoj historiji kluba, kazao je u intervjuu za portal StarMo direktor FK Velež, Džemil Šoše, govoreći o finalu Kupa Bosne i Hercegovine, kojeg Rođeni igraju protiv FK Sarajevo na stadionu Bilino polje u Zenici.

“Sigurno veliki ulog u utakmici. Obje ekipe traže posljednju kartu za ‘let’ u Evropu. Bit će sigurno dosta interesantno – dva velika rivala, koji imaju najviše odigranih međusobnih duela u historiji klubova”, dodao je Šoše.

On je rekao kako se nada da će Velež ovu priliku iskoristiti na najbolji mogući način.

“Nadam se da smo trenutno u nekoj psihološkoj prednosti. Vidjeli ste ‘turbulencije’ u Sarajevu, koje se dešavaju zadnjih mjesec dana”, kazao je direktor FK Velež.

“Mi radimo, posvećeni smo sebi, skautiramo, treniramo, pripremamo se za utakmicu, nadam se najboljem i da će upravo ta posljednja karta za Evropu doći u prostorije FK Velež”, istakao je Šoše.

Što se tiče stanja u ekipi, direktor FK Velež je rekao da, prema informacijama iz Stručnog štaba, ima problema sa povredama. U klubu se nadaju da će Veležov strijelac Haskić prevazići povredu i da će ekipa biti kompletna za najvažniju utakmicu u novijoj historiji FK Velež.

Vlada veliko interesovanje za meč. U klubu kažu kako su prisutne velike gužve navijača i u Sarajevu i u Mostaru.

“Ovo su dva velikana, i ovo što je karata pušteno u prodaju nadam se da će biti prodato do posljednje karte. Ne mogu reći ispunjen stadion do posljednjeg mjesta, jer nije pušten puni kapacitet, ali do posljednje karte sigurno”, kaže za StarMo direktor FK Velež, Džemil Šoše.

(StarMo)