Naslovnica Sport Šoše: Radit ćemo na pojačanjima

Šoše: Radit ćemo na pojačanjima

273

Mostar — Velež je u petak uveče, zajedno sa hiljadama svojih navijača, proslavio osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine, što je prva titula kluba nakon 1986. godine, te prvi trofej u nezavisnoj Bosni i Hercegovini.

Ipak, dok se utisci nakon utakmice i pobjede od četvrtka nad Sarajevom još slažu, te nakon proslave, u klubu kažu kako nema vremena za odmor i opuštanje.

Direktor FK Velež, Džemil Šoše, izjavio je sinoć za portal StarMo kako vremena puno nema, jer već od jula kreću evropska takmičenja, podsjetivši kako će Velež igrati u drugom pretkolu Konferencijske lige.

“Malo je vremena da se pripremimo, da pripremimo ekipu, ono što imamo na raspolaganju, a naravno da ćemo raditi na pojačanjima, s tim da ćemo raditi na sistemskim pojačanjima. Nećemo dovoditi ‘broj’, već tačno ono što nam treba, targetirati igrače koji nam trebaju. Isto kao što smo uradili na ovoj polu-sezoni i urodilo je plodom”, izjavio nam je Šoše.

Podsjetio je na to da su tada u Veležu zbili redove, napravili dobra pojačanja i ostvarili dobar rezultat u drugom dijelu polu-sezone.

Šoše je naglasio kako je sigurno da neće biti drastičnih promjena u ekipi, ali će se klub pojačati na pozicijama koje su “škripile” u cjelini.

Što se tiče naredne sezone, nameće se pitanje kakve će biti ambicije Veleža u domaćem šampionatu.

“Gledajući tri sezone unazad, prva sezona u Premijer ligi, prekinuta koronom, druga sezona izlazak u Evropu, treća osvojili Kup, šta treba da bude sljedeća ambicija?”, upitao je kroz osmijeh direktor FK Velež Džemil Šoše, u izjavi za portal StarMo.

(StarMo)