Naslovnica Politika SNSD Mostar: Vukanović pokušava unijeti razdor među Srbe Mostara

SNSD Mostar: Vukanović pokušava unijeti razdor među Srbe Mostara

111

Mostar — Gradski odbor SNSD-a Mostar najoštrije je osudio, kako tvrde, “iznošenje neistina i niza uvreda od strane poslanika u Narodnoj skupštini RS i blogera Nebojše Vukanovića na račun potpredsjednika Gradskog vijeća Mostara i predsjednika mostarskog SNSD-a Velibora Milivojevća i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Mostarski SNSD to naziva “pokušajem unošenja razdora među Srbe u Mostaru, a povodom inicijative za izmjenu naziva ulica u Mostaru koja nose imena ustaških zločinaca”.

– Zaslijepljen mržnjom protiv SNSD-a, na osnovu poluinformacija, Vukanović je osmislio novu jedanaestominutnu predstavu u kojoj je iskoristio bolne istorijske činjenice te uz njih upakirao niz uvreda, neistina, te huškanja srpske zajednice na srpskog vijećnika, a sve zarad prljave kampanje koja je već počela, naveli su, između ostalog, iz SNSD-a.

“Velikom Srbinu” i “moralisti” iz Trebinja poručuju iz SNSD-a da neće uspjeti da razbije jedinstvo srpske zajednice, niti da Mostar zloupotrebljava za svoju posrnulu političku karijeru i kampanju.

 

(StarMo)