Naslovnica Politika SNSD i DNS: Problemi “na nižim novima”…

SNSD i DNS: Problemi “na nižim novima”…

442
Milorad Dodik

Banja Luka — Koaliciona saradnja Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Demokratskog narodnog saveza (DNS) “nije upitna”, te treba da se raščiste, kako je rečeno, “neki izazovi”, koji su se nametnuli na različitim nivoima, od lokalnog do odnosa u vezi sa ukupnom saradnjom.

Nakon sastanka delegacija tih dviju stranaka danas u Banjoj Luci, lider SNSD-a Milorad Dodik je rekao da “postoje neki problemi u vezi sa nižim nivoima vlasti kada je u pitanju raspodjela funkcija”.

“Dogovorili smo da se sada zaustave sva imenovanja i Vlada neće po tom pitanju ništa raditi, dok se ne postigne dogovor na ukupnom nivou, gdje 17 funkcija pripada DNS-u, što je gotovo riješeno i tu nema problema. Ali imate drugi i treći nivo, a bit će i dogovoreno do kog se nivoa ide” – rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Uvjerava da nema produbljivanja problema između SNSD-a i DNS-a te da će njihova saradnja biti nastavljena na svim nivoima, s tim da će na općinskom nivou, kako tvrdi Dodik, nastojati da se dođe do saradnje i na narednim lokalnim izborima, svjesni činjenice da u nekim sredinama ima i veoma ozbiljnih problema.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić kaže da su obje stranke “izrazile odlučnost da se i dalje radi na jačanju njihovih odnosa”.

Najavio je novi sastanak za kada će iznijeti i konkretne zaključke.

(StarMo)